Aktuelt

Fattigdomsbekæmpelse er ikke kun noget, der skal ske i verdens ulande. Også Danmark skal leve op til FN’s verdensmål.

Kontanthjælpsloftet betyder en opvækst i fattigdom for flere og flere. Sådan konkluderer AE. Vi ser det i praksis i Kirkens Korshær.

Det er koldt og hårdt at overleve på gaden, men heldigvis åbner Natcaféen i Stengade døren for vores mest udsatte hjemløse medmennesker.

D. 24. december stiller mere end 100 Netto-medarbejdere frivilligt op for at køre overskudsmad ud til væresteder for socialt udsatte i hele landet.

Flere og flere mennesker er i nød i Danmark. Det kan Kirkens Korshær mærke hver dag hele året, men med ansøgningerne til julehjælp bliver det særligt tydeligt.

Kirkens Korshær ser med bekymring på, at flere og flere forhold omkring det at mangle et hjem bliver gjort kriminelt i Danmark

Helle Christiansen er nyt medlem af Rådet for Socialt Udsatte. Rådet er nedsat af regeringen.

Kirkens Korshær var i dag, søndag 26/11, på gaden for at samle ind til sit sociale arbejde. Det er kun andet år i træk, organisationen samler ind. Selvom ikke alle beløb er meldt ind endnu, vurderer organisationen, at resultatet i år lander mellem 2 og 2,4 millioner kroner. Det er en mærkbar tilbagegang. Chefen for Kirkens Korshær, Helle Christiansen, er dog positiv.

Kommunalvalget koster: Kirkens Korshær holder landsindsamling i morgen, søndag. Og det ser ud til at blive med færre indsamlere end man håbede på. ”Alle har været fuldt optagede af valget, og det har gjort det utroligt vanskeligt for os, at bryde igennem med budskabet ”, siger korshærschef Helle Christiansen. Sidste år samlede 3.000 ind, mens det registrerede antal i år er under halvdelen.

Alle i Danmark får hjælp. Derfor er landsindsamlingen vigtig, siger to frivillige om den opgave det er at bygge en indsamling.