Klassiker

Sådan hjælper vi

Vores frivillige og medarbejdere kæmper hver dag for at afhjælpe de værste konsekvenser af den fattigdom mennesker, vi møder, lever i. En fattigdom, som har mange udtryk, årsager og konsekvenser, og derfor er arbejdet også bredt og forskelligartet.

Hjælp os

Tag over hovedet
 

Kirkens Korshær tilbyder både midlertidige og permanente boligløsninger til hjemløse mennesker.

De syv herberger er midlertidige boliger, hvor hjemløse mennesker kan finde ro og stabilitet, mens de får hjælp til at nærme sig en løsning på de sociale, økonomiske, fysiske og psykiske problemer, der førte til hjemløsheden.

Omvendt er Skurbyen i Aalborg og Hyttebyen i Vejle permanente boliger, hvor socialt udsatte kan bo fast og få hjælp og støtte til det praktiske i hverdagen af Kirkens Korshærs medarbejdere. 

 

Lige adgang til sundhed 
 

Udsatte mennesker kæmper med et ringere helbred end andre, og har ofte sværere ved at gå til egen læge. 

De tre sundheds- og stofindtagelsesrum i Aarhus, Odense og Vejle er en en redningsplanke. Mennesker, der ikke kan komme ud af deres misbrug, kan her indtage deres stof uden frygt for, at nogen opdager dem og prøver at hjælpe.

I sundhedsrummet kan socialt udsatte blive undersøgt af uddannet sundhedspersonale og om nødvendigt få hjælp til at komme videre i relevant behandling.  

 

 

Slagelse varmestue
 

 

Samtale og rådgivning
 

Det børne- og familiestøttende arbejde er et tilbud til sårbare børnefamilier. Arbejdet handler dels om rådgivning, hjælp til at lægge budgetter og opnå erkendelse af egen situation, dels om at tilbyde fællesskab og ro, bl.a. ved at drive børne- og ungeklubber, lave fællesspisning og tage på udflugter. 

Sct. Nicolai Tjenesten lytter til mennesker, som ikke har andre. Man er anonym, og man kan ringe eller møde op, uanset hvorfor man har behov for at tale med et medmenneske. Arresthustjenesten besøger landets arresthuse og tilbyder indsatte samtaler og menneskeligt nærvær.  

 

Akut hjælp
 

Det kan være koldt og livsfarligt at sove udenfor, især om vinteren. Men desværre er der ikke altid plads til alle hjemløse på natcafeer og herberger, især i de større byer. Derfor driver Kirkens Korshær nødovernatning flere steder i landet, så flere kan få et varmt, tørt og sikkert sted at tilbringe natten.  

 

 

Fællesskab & beskæftigelse
 

Det er ikke alle, der kan arbejde 37 timer om ugen, og derfor har Kirkens Korshær også tilbud til mennesker, der gerne vil bidrage og være en del af et fællesskab på anden vis. 

I vores arbejdsfællesskaber og socialøkonomiske virksomhed  kan man komme i jobprøvningsforløb og jobstøtteordninger.

Der er også tilbud til dem, der ikke længere er på arbejdsmarkedet, eller som gerne vil bruge deres fritid på at være frivillige i vores varmestuer og genbrugsbutikker.  

Åbne og opsøgende tilbud
 

Det er vigtigt med tilbud, hvor socialt udsatte hverken skal lave aftaler eller planer, men bare kan dukke op.

De åbne tilbud er Kirkens Korshærs 38 varmestuer, hvor hjemløse og andre socialt udsatte kan finde ro, få et måltid mad, rent tøj eller bare samvær, hvis det er det, de ønsker.

Men det er også muligt at få hjælp og støtte til konkrete problemer. Det kan f.eks. være hjælp til at få kontakt til sundhedsvæsenet eller sagsbehandleren, boligsøgning eller hjælp til at forstå post fra det offentlige.

Gademedarbejderne opsøger især hjemløse mennesker, der lever og sover på gaden.   

 
Mand giver kvinde suppe