Nyhed

Sådan hjælper vi

Frivillige og medarbejdere i Kirkens Korshær kæmper hver dag for at afhjælpe de værste konsekvenser af den fattigdom, socialt udsatte mennesker lever i, en fattigdom, som har mange udtryk, årsager og konsekvenser, og derfor er arbejdet også bredt og forskelligartet.

Kirkens Korshær hjælper socialt udsatte og sårbare mennesker.

 

Tag over hovedet   


Kirkens Korshær tilbyder både midlertidige og permanente boligløsninger til hjemløse mennesker. De syv herberger er midlertidige boliger, hvor hjemløse mennesker kan finde ro og stabilitet, mens de får hjælp til at nærme sig en løsning på de sociale, økonomiske, fysiske og psykiske problemer, der førte til hjemløsheden.  Skurbyen i Aalborg og Hyttebyen i Vejle er permanente boliger, hvor socialt udsatte kan bo fast og få hjælp og støtte til det praktiske i hverdagen af Kirkens Korshærs medarbejdere.  

Lige adgang til sundhed   


Udsatte mennesker kæmper med et ringere helbred end andre og har ofte sværere ved at gå til egen læge. De tre sundheds- og stofindtagelsesrum i Aarhus, Odense og Vejle er en redningsplanke. Mennesker, der er i afhængighed, kan her indtage deres stof uden frygt for, at nogen opdager dem. I sundhedsrummet kan socialt udsatte blive undersøgt af uddannet sundhedspersonale og om nødvendigt få hjælp til at komme videre i relevant behandling. 

Åbne og opsøgende tilbud   

Det er vigtigt med tilbud, hvor socialt udsatte bare kan dukke op. Kirkens Korshærs 38 varmestuer er åbne tilbud, hvor hjemløse og andre socialt udsatte kan finde ro, få et måltid mad, rent tøj eller bare samvær, hvis det er det, de ønsker. Men det er også muligt at få hjælp og støtte til konkrete problemer. Det kan eksempelvis være hjælp til at få kontakt til sundhedsvæsenet eller sagsbehandleren, boligsøgning eller til at forstå post fra det offentlige. Gademedarbejderne opsøger især mennesker, der lever og sover på gaden. 

Samtale og rådgivning   


Det børne- og familiestøttende arbejde er et tilbud til sårbare børnefamilier. Arbejdet handler dels om rådgivning, hjælp til at lægge budgetter og opnå erkendelse af egen situation – dels om at tilbyde fællesskab og ro, blandt andet ved at drive børne- og ungeklubber, lave fællesspisning og tage på udflugter. Sct. Nicolai Tjenesten lytter til mennesker, som ikke har andre. Man er anonym og kan ringe op, uanset hvorfor man har behov for at tale med et medmenneske. Arresthustjenesten besøger landets arresthuse og tilbyder indsatte samtaler og menneskeligt nærvær.   

Akut hjælp   

Det kan være koldt og livsfarligt at sove udenfor, især om vinteren. Men desværre er der især i de større byer ikke altid plads til alle hjemløse på natcaféer og herberger. Derfor driver Kirkens Korshær nødovernatning flere steder i landet, der sikrer, at så mange som muligt kan få et varmt, tørt og sikkert sted at tilbringe natten.   

Fællesskab & beskæftigelse  

Det er ikke alle, der kan arbejde 37 timer om ugen, og derfor har Kirkens Korshær også tilbud til mennesker, der gerne vil bidrage og være en del af et fællesskab på anden vis. I arbejdsfællesskaber og socialøkonomiske virksomheder kan man komme i jobprøvningsforløb og jobstøtteordninger. Der er også tilbud til dem, der ikke længere er på arbejdsmarkedet, eller som gerne vil bruge deres fritid på at være frivillige i vores varmestuer og genbrugsbutikker.   

 

Hjælp os

Støt

Hjælp hjemløse og fattige mennesker
Mand sidder på bænk med hovedet i sit skød

Få mere viden

Om vores arbejde
Frivillige: Livet er bedre, når der er brug for dig

Bliv frivillig

Og vær med til at gøre en forskel