Nyhed

Mød Kirkens Korshær på Folkemødet 2024

Igen i år kan du møde Kirkens Korshær på Folkemødet. Kom forbi til event, hvor vi deltager, og hør mere om, hvordan vi hjælper udsatte mennesker i hele Danmark. Vi håber, at I vil kigge forbi, så vi sammen kan blive klogere.

Kirkens Korshær på Folkemødet

Fredag d. 14. juni  

Hvordan sikrer vi værdighed for de mest udsatte mennesker? 

Hvordan sikrer vi, at regeringen holder løftet om en ambitiøs værdighedsreform? Og hvad er værdighed er for de mest udsatte mennesker i samfundet?

I regeringsgrundlaget står ambitionerne sort på hvidt. Regeringen ønsker at lægge grundstenene til en ny politik for de allermest udsatte. En politik, hvor de mødes med værdighed og på en måde, hvor vi tager langt bedre hånd om dem, som har allermest behov for det. 

Og da statsminister Mette Frederiksen holdt nytårstale 1. januar 2023, lød det: »Noget af det, jeg er mest stolt af i den nye regering, er vores ambitioner om en ny socialpolitik. For de mest udstødte og udsatte mennesker skal værdighed nu være det vigtigste«

Men tiden går. Og der er endnu ikke landet en reform. Selv om der er enighed om, at der virkelig er et behov. For at sætte gang i arbejdet inviterer Kirkens Korshær, Stenbroens Jurister, Mændenes Hjem og KFUKs Sociale Arbejde til debat om konkret politik, der sikrer værdighed for samfundets mest udsatte. 

Tidspunkt: 12:45 - 13:45 
Placering: J42 - Socialt Indblik 
Deltager fra Kirkens Korshær: Jeanette Bauer 

Børnefattigdomsstafetten 2024: Nej tak til børn i fattigdom

Det er uacceptabelt, at børn i et velfærdssamfund, som det danske, vokser op i fattigdom. Derfor kæmper en række organisationer sammen mod børnefattigdom i netværket #nejtaktilbørnefattigdom – og de overrækker hvert år på Folkemødet børnefattigdomsstafetten til en organisation eller person, som har gjort noget særligt for at bekæmpe børnefattigdom det seneste år. 

Kom og hør, hvordan Bydelsmødre, som modtog stafetten sidste år, har arbejdet for at sætte fokus på kampen mod børn i fattigdom det seneste år – og se med, når de giver stafetten videre til en ny vigtig aktør, der kæmper mod børnefattigdom.

Tidspunkt: 15:30 - 16:15 
Placering: J45 - Børnesagens Fællesråd
Deltager fra Kirkens Korshær: Kjartan Sveistrup Andsbjerg

Kvaliteten som slagmark mellem civilsamfund og velfærd

Politikerne er vilde med at tænke civilsamfundet ind som nogen, der kan dække af for hullerne velfærden. Men hvorfor er civilsamfundet så interessant som partner? 

Det er det blandt andet på grund af sit unikke udgangspunkt, der handler 100 % om at hjælpe målgruppen – uden at blande myndighedskrav ind i indsatserne. Så hvordan sikrer civilsamfundet, at det ikke oversvømmes af en myndighedslogik, når omfavnelsen med den offentlige velfærd bliver tættere over de næste 10 år? Hvordan bevarer man den frugtbare forskel i partnerskabet? 

RådgivningsDanmark og LOKK har et bud, vi gerne vil diskutere på scenen: Den høje kvalitet i organisationernes indsatser kommer – og skal fortsat komme – indefra, baseret på egne fælles kriterier og standarder. 

Tidspunkt: 16:00 - 17:00 
Placering: F6 - Med Fremtiden i Sigte 
Deltager fra Kirkens Korshær: Jeanette Bauer 

Quiz og debat: Kan tiggeri straffes væk?

Vidste du, at det kan udløse fængselsstraf at tigge foran et supermarked eller i et tog? Og at du risikerer bøde, hvis du er nødsaget til at sove på gade? 

Kom forbi til quiz og test din viden om, hvad tiggeri- og lejrforbuddet betyder for mennesker i virkeligheden. Og mød Kirkens Korshær, der arbejder med udenlandske hjemløse og dagligt ser, hvad kriminaliseringen har af konsekvenser for mennesker på gaden. 

Som en del af eventet vil der være politisk debat om tiggeri- og lejrforbuddet med repræsentanter fra Borgerrepræsentationen i København. 

I Danmark har vi et tiggeri- og lejrforbud, der særligt rammer udenlandske hjemløse i København. Lovgivningen betyder, at handlinger direkte relateret til fattigdom og hjemløshed er kriminaliseret. Men går det hånd i hånd med menneskerettighederne? En ny rapport af Institut for Menneskerettigheder tyder på, at det ikke er tilfældet. 

Tidspunkt: 17:15 - 18:00 
Placering: F16 - Institut for Menneskerettigheder 
Deltager fra Kirkens Korshær: Jeanette Bauer 

Lørdag d. 15. juni 

Pakkeløsninger ja tak! 

Hvorfor indfører man ikke en ’pakkeløsning’, så hjælpen udløses automatisk når man får en lejlighed?

Når man i dag som hjemløs får en bolig, står der ikke noget i loven om, at man automatisk får økonomisk etableringsydelse, flyttehjælp og indskud/forudbetalt husleje. Mange hjemløse ender derfor i rungende tomme lejligheder og er ved at opgive boligen igen.

Vi skal debattere om en økonomisk pakkeløsning er en god idé, samt vigtigheden af at man kommer godt i egen bolig. 

Tidspunkt: Kl. 11.00 - 12.00 
Placering: A10 - SAND De hjemløses Landsorganisation 
Deltager fra Kirkens Korshær: Heinz Wolf  

 

Kontakt
Sille Alstrup Yrt - politisk konsulent

Sille Alstrup Yrt

Politisk konsulent

40 29 15 67

Say@kirkenskorshaer.dk