Nyhed

Stor glæde: Natcaféens drift sikret

Partierne bag finansloven har netop bevilget permanent tilskud til Natcaféen i Stengade i København. Kirkens Korshær er glade og taknemmelige.

Natcafeen Stengade

Da der blev indgået forlig om finansloven for 2020, afsatte partierne en reservepulje. Puljen skulle sikre driften for en række af de organisationer, "der yder en social indsats i bred forstand", som det hed i aftalen. Siden er der blevet forhandlet, og nu er aftalen endelig på plads. 

Kirkens Korshær har med aftalen fået sikkerhed for de 1,7 millioner kroner om året, som har manglet til at drive Natcaféen i Stengade i København. Her tager vi os af gadens mest syge folk – ofte i rollen som nærmeste pårørende. 

- Det arbejde vi gør i Stengade, er vi bredt anerkendt for at være de eneste, der gør. Jeg vil gerne takke politikerne for den anerkendelse og opbakning, det her er til vores sociale arbejde, siger chef for Kirkens Korshær, Helle Christiansen. 

Natcaféen i Stengade er i forvejen på finansloven med 2 millioner kroner. De øvrige midler har Kirkens Korshær tidligere rejst via EU, men midlerne er udløbet. Derfor har Stengade manglet økonomi til knap halvdelen af driften. 

- Vi har dækket ind med privat indsamlede midler, men det er jo desværre ikke noget, der er holdbart i længden. Derfor er vi utroligt glade for, at vi kan fastholde og udvikle tilbuddet til gadens allerdårligste folk, lyder det fra Helle Christiansen.

Og det er netop den indsigt, der ligger bag den politiske aftale. Det skriver Altinget.

- Det har været hjerteblod for os i finanslovsforhandlinger at få en pulje, der kunne sikre fast grund under fødderne til de mange organisationer, der har levet et hoppeliv, hvor de hele tiden har været usikre på, om de skulle fyre medarbejdere, og om der stadig var en social indsats om få måneder, siger Enhedslistens socialordfører Pernille Skipper og fortsætter:

- Det er en lille pose penge i finansloven, men det er en kæmpe ting på det sociale område.

I alt har 18 organisationer med aftalen fået sikret driften.