Nyhed

Flere fattige børnefamilier beder om hjælp til mad

Der er stigning i antallet af familier, der ikke har råd til mad. Det oplever Kirkens Korshærs tilbud til børnefamilier, hvor der uddeles flere madpakker end før.

Kirkens Korshær smører flere og flere madpakker

Fattigdommen er stigende. Flere forældre henvender sig på Kirkens Korshærs væresteder og beder om hjælp til mad til børnene. 

- I begyndelsen smurte vi 15 madpakker om ugen, nu smører vi 15 om dagen, siger Ingrid Flye, leder af Kirkens Korshærs tilbud til udsatte familier på Christianshavn i København. 

De udsatte børnefamilier på overførselsindkomst har i stigende grad svært ved at få enderne til at mødes. De kæmper for at skaffe mad på bordet og varmt tøj til børnene. Forklare børnene, hvorfor de aldrig kan komme med på fritidsklubbens ture eller med til klassekammeraternes fødselsdage. Afveje, om maden eller medicinen er vigtigst.  

Madpakkerne er kun ét eksempel på en udvikling, medarbejderne i Kirkens Korshær oplever over hele landet. 

- Fattigdommen rammer bredt nu, og det går stærkt. I dag er det næsten alle, der kommer hos os, der har problemer med økonomien – før var det ’kun’ nogle af dem, fortæller Lene Højland Laursen, leder af Kirkens Korshærs tilbud til udsatte familier i Aalborg. 

Og Kirkens Korshær er ikke alene. Ifølge formand for Dansk Socialrådgiverforening, Mads Bilstrup, ser socialrådgiverne rundt om i Danmark samme udvikling. 

- Vi ser flere, der har økonomiske problemer, også efterhånden folk, der ellers er velfungerende. De må vælge mellem at betale huslejen eller at kunne købe mad hele måneden, fortæller han. 

 Da Kirkens Korshærs familiestøttende arbejde på Christianshavn i København i 2016 begyndte at uddele madpakker til fattige familier blev det til 1500 madpakker det år. I 2017 uddelte de 2500 madpakker. I 2018 kom tallet op på 2900 madpakker. Øgningen ser - ifølge leder Ingrid Flye - ud til at fortsætte også i 2019. 

Vi smører flere madpakker
Hjælp os

Støt

Hjælp hjemløse og fattige mennesker