Indlæg

Når ensomhed bliver ramt af corona

Det seneste år er ensomheden blevet ramt af corona og har fået et nyt skræmmende ansigt. Det mærker de frivillige i Sct. Nicolai Tjenesten, hvor flere end nogensinde ringer ind.

man sidder alene på en bænk

Skrevet af Jørgen Raft, frivillig Sct. Nicolai Tjenesten

Husker du de dage i marts måned sidste år, da Danmark lukkede ned og vi fik nyheder, som mange af os ikke forstod alvoren af? 


De fleste af os husker, hvor meget det fyldte.Vi talte om det med vore nære. Familie og venner. På arbejdspladsen.
I hjemmet.
Gennem samtale blev vi ofte roligere. Vi var ikke de eneste, der ikke helt forstod. Det, at vi kunne tale om det med andre, hjalp os igennem de urolige dage og uger, ja måneder. Det hjalp ikke at være alene om det. 


En stor gruppe mennesker havde ingen at tale med, ingen at søge trøst hos, ingen at kunne blive beroliget sammen med. Ingen at kunne spørge. Ingen at kunne få svar fra. En del af de mennesker har altid haft Sct. Nicolai Tjenesten som anker. Altid har de kunnet ringe, høre en stemme. En anden stemme end deres egen. 

Har du brug for nogen at tale med?

Ring til Sct. Nicolai Tjenesten på telefon 70120110.

Sct. Nicolaj Tjenestens telefoner er åbne fra 09-03 i hverdagene og 13-03 i weekenden og på helligdage.

 

I Sct. Nicolai Tjenesten rådgiver vi ikke en speciel gruppe af mennesker. Vi er til for at lytte, og taler med alle. 

Og det blev der for alvor behov for. Vi fik kendskab til utryghed, følelsen af afmagt, angst for hvad der kunne ske, fortvivlelsen. Samtalerne blev længere end de plejede at være. Brugerne ville ikke slippe kontakten, ikke slippe den stemme, der kunne berolige. Brugerne havde jo netop ikke, som vi andre, en person i sofaen ved siden af sig, et familiemedlem i røret, en god ven på besøg. 

 

Ensomheden blev ramt af corona. Den blev endnu mere synlig, endnu mere markant. 

Ensomheden fik et nyt og skræmmende ansigt. 

 

Sct. Nicolai Tjenesten har travlt i hele Danmark, 18 timer i døgnet. Vi kan altid bruge flere frivillige. 

Frivillig i Sct. Nicolai Tjenesten

Som frivillig i Sct. Nicolai Tjenesten bliver du tilbudt intro-kursus, oplæring i samtalen, relevante kurser, supervision og endeligt et varmt og trygt arbejdsmiljø. De frivillige i Sct. Nicolai Tjenesten er en broget skare af mennesker, som har det til fælles, at de alle har en ægte interesse i at hjælpe et medmenneske. I Sct. Nicolai Tjenesten handler det først og fremmest om at føre en lyttede samtale i nærvær, omsorg og respekt. Mange af henvendelserne kommer fra mennesker der er i akut krise, uendelig ensomhed og utrøstelig sorg.

Som diakonalt arbejde bygger Sct. Nicolai Tjenesten på et kristent menneskesyn, der lægger vægt på, at alle mennesker er noget værd og helt unikt.

Vil du være med til at lindre sorgen og ensomheden og lytte til krisen hos de mennesker, der kontakter os?


Artiklen er skrevet af Jørgen Raft, som er frivillig i Sct. Nicolai Tjenesten og blev bragt i Kirkens Korshærs magasin til frivillige: "Frivilligbladet - April 2021". Artiklen er redigeret april 2021.

Frivillige: Livet er bedre, når der er brug for dig

Bliv frivillig

Og vær med til at gøre en forskel