Portræt

Økonomichef fylder 50 år

Lysten til at ville gøre en forskel i samfundet og hjælpe andre har været en rød tråd gennem Kirkens Korshærs økonomichef Henriette Ravns karriere. I dag fylder den musik- og rejseglade økonom 50 år

Økonomichef Henriette Ravn

Festlokalet var booket og invitationerne lå klar. Med temaet ”Funk, farver og fællessang” skulle Kirkens Korshærs økonomichef Henriette Ravn havde fejret, at hun i dag fylder 50 år. Men COVID-19 kom i vejen, og festen er nu udskudt til dagen før hendes 51-års fødselsdag næste år. Brandærgerligt, men sådan er det jo, siger hun med anelsen af jysk dialekt fra sit kontor på Nikolaj Plads i København.

Her har hun arbejdet siden 2016, hvor Kirkens Korshær søgte ny økonomichef, som skulle hjælpe med at udvikle og digitaliserer organisations administration. Stillingsopslaget vakte interesse hos Henriette Ravn. Selve Kirkens Korshær havde hun dog ikke det store kendskab til, så med vanliggrundighed, gik hun i gang med at læse alt, hvad hun overhovedet kunne finde om organisationen. Og i takt med, at kendskabet til organisationen voksede, gjorde følelsen af, at det var et godt match, det samme.

I Kirkens Korshær så hun en organisation, hvor de grundlæggende værdier gennemsyrede, hvad man tænkte, gjorde og sagde. Hvor man hjalp mennesker, fordi de har brug for det og uden krav eller forventninger. Det tiltalte hende og var værdier hun kunne spejle sig i og stå indenfor. Så hun søgte jobbet og fik det. Og siden har hun arbejdet med, hvordan Kirkens Korshær administrativt og økonomisk kan blive endnu bedre til at sætte handling bag ordene og gøre en forskel for udsatte mennesker i Danmark.

Blå bog

Henriette Ravn, født 28.09.1970

Uddannet Master of Economics fra Aarhus Universitet 1997

1998 – 2006 Specialkonsulent, Amager Hospital

2006 – 2007 Project manager, Hovedstadens Sygehusfællesskab

2007 – 2007 Project manager, Privathospitalet Hamlet

2007 – 2011 Konsulent og kontroller, Mellemfolkeligt Samvirke

2011-2012 Financial management consultant (volunteer), Arrow

2013 – 2016 Director of finance and administration, Center for kultur og udvikling

2016 – nu     Økonomichef i Kirkens Korshær

At det lige præcis var økonomien, som skulle blive Henriette Ravns levevej, lå ikke i kortene. Igennem opvæksten i en lille by lidt udenfor Silkeborg, var det nemlig musikken som var den altoverskyggende interesse og passion. Da hun efter folkeskolen kom på handelsskole, var det nok mest fordi, at det var det, de andre gjorde. I timerne tænkte hun ofte:

”Hvad laver jeg egentligt her?”

Alligevel startede hun i 1990 på økonomistudiet på Aarhus Universitet. For det med tal faldt hende nemt, og hun var blevet fascineret af nationaløkonomien, og hvordan den kunne bruges til at sætte formler på samfundet og forudsige adfærd. Undervejs på studiet skiftede interessen, og hun valgte at specialiserer sig indenfor erhvervsøkonomi på uddannelsens sidste del. Men da hun i 1997 som nyuddannet stod med diplomet i hånden måtte hun erkende, at arbejdet med at skabe profit og forøge bundlinjen i private virksomheder egentligt ikke interesserede hende specielt meget.

Hun overvejede at læse videre eller skifte spor. Men endte med at søge job i det offentlige system, hvor hun blev ansat i administrationen på Amager Hospital. De næste mange år bestred hun en række konsulent og projektleder stillinger indenfor sundhedsvæsnet, inden hun i 2007 tog springet til NGO-sektoren og blev ansat i Mellemfolkeligt Samvirke og senere hos Center for Kultur og Udvikling (CKU).

Her fandt hun med egne ord den rette hylde og et arbejde, som hun brænder for. Og det er vigtigt for økonomichefen. For når hun kaster sig over et nyt projekt eller arbejde, er det med liv og sjæl, og det fylder meget både tidsmæssigt og i bevidstheden.

Privat har hun altid elsket at rejse og det helst med rygsækken på ryggen og så få planer som muligt. At stå i et fremmede land med ikke stort andet end en rygsæk og en returbillet, gør hende høj på livet. Og hendes mand har det på samme måde. Så da de fandt sammen, lovede de hinanden, at uanset, hvad der skete, så skulle de blive ved med at backpacke rundt i verden. Det løfte har de holdt. Og fra de var helt små, har parrets tre børn været med dem verden rundt.  

De sidste mange år har adressen ligget på det københavnske Amager, hvor hun sammen med familien har en gammel villa.  Men inderst inde er hun stadig en sindrig jyde, og det vil hun nok altid være, siger hun med et smil.