Hjemløs på Strøget med sin hund

Dem hjælper vi

Kirkens Korshær hjælper alle, der har behov for det. Sådan har vi arbejdet i over 110 år, og det bliver vi ved med. Derfor tager vores arbejde form efter det behov, vi ser i samfundet, og vi arbejder med mange forskellige mennesker med forskellige problemer, men det drejer sig ofte om socialt udsatte såsom hjemløse mennesker, psykisk syge, ensomme, og fattige børnefamilier.

Hjemløshed

Kirkens Korshær driver herberger og varmestuer over hele Danmark. Her kan mennesker, ramt af hjemløshed og andre sociale problemer, få en pause fra det pres, de lever med udenfor. Varmestuernes medarbejdere tilbyder et måltid mad, samtaler og fællesskab, tørt tøj og et sted at hvile sig. De fleste steder kan medarbejderne også hjælpe med rådgivning og skabe kontakt til systemet, hvis vedkommende beder om det.

Sårbare og udsatte børnefamilier

Kirkens Korshær familietilbud, hvor vi hjælper udsatte og sårbare børnefamilier. Familietilbuddene består af to ben. Det ene handler om praktisk hjælp til helt konkrete udfordringer. Eksempelvis budgetplanlægning, bisidning til møder og hjælp til at navigere i systemet, uddelingen af madpakker og tøj til børnene. Det andet om at tilbyde deltagelse i et fællesskab, som rummer familierne - også på de dårlige dage. Blandt andet gennem fællesspisning, børne- og ungeklubber, forældregrupper og ved sammen at tage på udflugter og ferielejre. 

Ulighed i sundhed

Mange udsatte mennesker kæmper med ringere helbred end andre og har ofte ingen eller begrænset kontakt med egen læge. For dem er Kirkens Korshærs sundheds- og stofindtagelsesrum en redningsplanke. I sundhedsrummene står uddannet sundhedspersonale til rådighed for basal sundhedspleje, som for eksempel behandling af sår, skrammer eller infektioner. Ligesom den enkelte kan få hjælp til at komme videre i relevant behandling. Derudover har Kirkens Korshær flere steder i landet fremskudte sundhedsindsatser, eksempelvis faste aftaler med en gadesygeplejerske, som kommer på besøg i varmestuen. 

Stofindtagelsesrummene er et tilbud til mennesker, som lever med en stærk afhængighed af stoffer. Her kan mennesker indtage medbragte stoffer under trygge og hygiejnisk forsvarlige forhold, hvilket medvirker til at fjerne stofferne fra gaden og mindsker antallet af skader som følge af indtaget. Stofindtaget sker under observation af uddannet personale, som kan træde til i tilfælde af overdosis. Det redder liv. 

Ensomhed

Hver eneste dag sidder medarbejderne i Sct. Nicolai Tjenesten, som er Kirkens Korshærs telefontjeneste for mennesker, der har brug for at tale og blive lyttet til, klar i den anden ende af røret. Det er ofte mennesker, der er isoleret fra omverdenen, og som ikke har andre, der lytter til dem. 

Sct. Nicolai Tjenesten kan kontaktes på tlf.: 70 120 110.

Sct. Nicolai Tjenesten

 

 

Hjælp os

Støt

Hjælp hjemløse og fattige mennesker
Frivillige: Livet er bedre, når der er brug for dig

Bliv frivillig

Og vær med til at gøre en forskel

Har du brug for hjælp

Har du, eller nogen du kender, brug for hjælp? Så skal du kontakte det nærmeste sociale arbejdssted, også hvis det drejer sig om julehjælp. Find det nærmeste sociale arbejdssted her.