Vi mangler akut indsamlere

Når indsamlerne for Kirkens Korshær i morgen går på gaden, er det i markant mindre antal, end vi havde håbet på.

- Vi har en klar oplevelse af, at valget har fyldt alt. Blandt medierne har vi gang på gang hørt ’efter valget, efter valget’. Det er helt forståeligt, at et vigtigt valg og det lokale og regionale demokrati fylder meget. Men det er ærgerligt, at datoerne falder så tæt sammen, for vi møder hver dag en gruppe mennesker, der har hårdt brug for opmærksomheden. De er hjemløse, udsatte, syge og fattige. Det er dem, vi samler ind til i morgen, og jeg frygter faktisk for resultatet, siger hun.

Trækker på de samme frivillige

Det er kun andet år, Kirkens Korshær holder landsindsamling til fordel for sit sociale arbejde blandt landets svageste. Med flere indsamlingssteder i år, var der ellers håb om at få et endnu flottere indsamlingsresultat end sidste år. Men det kniber med at få indsamlere nok.

- Jeg tror, at mange af dem, der ville samle ind for os, er de samme mennesker, der tre uger i træk har hængt i lygtepæle med valgplakater og delt balloner og pjecer ud på byens torve. Der er simpelthen en generel træthed ovenpå valget. Desværre går det nok ud over vores indsamling og dermed de danskere, der har så hårdt brug for hjælp, lyder appellen fra chefen for Kirkens Korshær.

Indsamling er både penge og omsorg

Kirkens Korshær har socialt arbejde i 29 byer i Danmark. Dertil kommer børne- og familiestøttende arbejde syv steder i landet. Og der er behov for hjælp.

- Vi ser flere og flere fattige, og stigningen sker især blandt unge og børnefamilier. Vi ser også flere hjemløse, psykisk syge og udsatte, der får det værre og værre. Vi må ofte afvise folk til overnatning flere steder i landet. Alt i alt er det et dystert billede, som indsamlingen skulle hjælpe os med at gøre noget ved. Selv om der er hårdt brug for de indsamlede penge, er landsindsamlingen ikke kun en måde at skaffe midler til det sociale arbejde. Det er også en mulighed for at signalere til mennesker med meget svære vilkår, som føler sig glemt og alene, at vi er mange, som kærer os om dem og som gerne vil hjælpe, slutter Helle Christiansen.

Det er stadig muligt at melde sig som indsamler. Man kan melde sig på www.danmarkmodfattigdom.dk eller møde op på sit lokale indsamlingssted, som man også kan finde på www.danmarkmodfattigdom.dk