Optimisme trods mindre støtte til fattige i Danmark

Foto: Massimo Fiorentino

Kirkens Korshær var i dag, søndag 26/11, på gaden for at samle ind til sit sociale arbejde. Det er kun andet år i træk, organisationen samler ind. Selvom ikke alle beløb er meldt ind endnu, vurderer organisationen, at resultatet i år lander mellem 2 og 2,4 millioner kroner. Det er en mærkbar tilbagegang. Chefen for Kirkens Korshær, Helle Christiansen, er dog positiv.

- Jeg har selv været ude og samle ind flere steder i dag. Det var en god oplevelse. Jeg mærkede stor støtte og opbakning til vores arbejde for fattige, udsatte og hjemløse mennesker. Og jeg er dybt imponeret og stolt over det engagement hundredevis af frivillige har lagt i landsindsamlingen. Der er blevet knoklet over hele landet. Så meget desto mere ærgerligt er det, at resultatet ikke er, hvad vi håbede på. Der er et kæmpe behov for den hjælp, vi giver, siger hun.

Mange mulige årsager
Der er ikke nødvendigvis en entydig forklaring på de færre indsamlede midler.

- Måske er det fordi kommunalvalget har trukket på de samme frivillige folk, som ville samle ind for os. Det er kun andet år, vi samler ind. Vi er stadig i gang med at lære, hvordan man gør. Vi kommer til at bruge noget tid på at finde ud af, hvad vi skal gøre mere af og hvad vi skal gøre mindre af, lyder det fra Korshærschefen.

Allerede inden landsindsamlingen kunne Kirkens Korshør konstatere, at antallet af registrerede indsamlere lå væsentligt under sidste års niveau. Og selvom rigtig mange mødte op på dagen og meldte sig, så er niveauet stadig ikke som i 2016.

- Det fortæller mig i hvert fald, at jo flere indsamlere, vi har, jo bedre resultat. Det tror jeg, vi kommer til at fokusere på til næste års indsamling, slutter Helle Christiansen.

Stadig muligt at donere
Kirkens Korshær driver socialt arbejde i 29 byer i Danmark. Organisationen hjælper hjemløse, udsatte, psykisk sårbare og fattige mennesker i Danmark via sine varmestuer, herberger og familiestøttende arbejde.

Det endelige resultat af landsindsamlingen forventes først klar om nogle dage. Det er stadig muligt at donere via MobilePaynummer 4040.