Netto forsøder julen i varmestuerne

Juleaftensdag kører Netto af sted med overskudsmad til Kirkens Korshær. De friske varer, der ikke blev solgt i Netto-butikkerne lillejuleaften, bliver fordelt mellem fem af de byer, hvor Kirkens Korshær arbejder, og brugt til at skabe bedre juledage på værestederne.

Kirkens Korshærs holder julekomsammen i juledagene mange steder i landet. Organisationen oplever, at behovet for støtte til en bedre jul og samvær for hjemløse, ensomme og udsatte stiger, og at værestederne får stadigt flere brugere. Korshærschef Helle Christiansen uddyber:

- Efter de seneste politiske stramninger, der rammer de svageste i samfundet, har markant flere fået brug for vores tilbud. Det er en bekymrende udvikling. Derfor er jeg glad for en stor discountdagligvarekæde som Netto tager et socialt ansvar og hjælper med at gøre julen bedre for vores brugere.

I år deltager Netto-butikker i Aalborg, Odense, København, Aarhus og Esbjerg, men forventningen er, at julehjælpskonceptet omkring madspild skal udbredes endnu mere i 2017. Mange Netto-butikker landet over har allerede tilkendegivet, at de vil deltage næste år. Det glæder Nettos landedirektør, Brian Seemann Broe, personligt, at Nettos madvarer kan være med til at gøre julen lidt bedre for ensomme, socialt udsatte og fattige børnefamilier. Han fortæller:

- Som den største discountkæde i Danmark skal vi naturligvis være med til at løse problemet med madspild. Og så giver det endnu mere mening, når friske overskudsvarer går til hårdt trængende og udsatte mennesker. Vi håber, at så mange som muligt får glæde af maden og får en rigtig glædelig jul.

Fordelingen af overskudsmad sker i samarbejde med non-profit organisationen fødevareBanken, der arbejder for at minimere madspild.