Kirkens Korshær på den røde løber

Den danske kortfilm Silent Nights, der tager udgangspunkt i afrikanske migranters livsvilkår i Danmark, er blevet nomineret til en oscar. Filmen handler om forholdet mellem en frivillig i Kirkens Korshær og en migrant, der er kommet til Danmark i håbet om at tjene penge til sin familie i Ghana.

Det er en film om håb og kærlighed og ikke mindst medmenneskelighed. De afrikanske migranter, der kommer til Danmark, for at tjene penge, ender desværre ofte med at hutle sig gennem tilværelsen. De har svært ved at finde arbejde og et sted at sove og må derfor sove på gaden, hvis ikke der er plads på en af de få varmestuer, der tager imod dem. Kirkens Korshær forsøger også at hjælpe migranterne til en tålelig tilværelse, og derfor er vi glade for Silent Nights budskab om medmenneskelighed under svære omstændigheder.

I virkelighedens verden er det naturligvis ikke tilladt for Kirkens Korshærs frivillige og ansatte at have forhold til dem, der bruger vores væresteder. Men i filmens verden er det en smuk historie, som vi ønsker held og lykke i konkurrencen om oscarstatuetten.

Se filmens trailer her.

Læs mere om Kirkens Korshærs arbejde med migranter her.