Kirkens Korshær giver 40 sovepladser til frysende hjemløse

Foto: Massimo Fiorentino

Fra i nat kan 40 hjemløse, der ellers måtte sove på Københavns kolde asfalt, få et varmt sted at sove. Kirkens Korshær åbner i samarbejde med Hellig Kors Kirke på Nørrebro i København denne vinters nødovernatning.

Alle hjemløse har mulighed for at overnatte i kirken. Vi valgte i efteråret at give Socialstyrelsen deres tilskud til nødovernatningen tilbage og betaler i stedet for selv for at holde kirken åben og bemande den om natten. Med tilskuddet fulgte nemlig krav, vi ikke er enige i, bl.a. at vi skulle agere myndighed og tjekke de hjemløses papirer i døren og eventuelt afvise dem, så de alligevel skulle sove på gaden - uanset hvor koldt det måtte blive.

Når vi siger, at vi udfører vores arbejde ud fra det kristne budskab om næstekærlighed, så mener vi det. Ingen skal sove på gaden i Danmark, især ikke om vinteren.

Nødovernatningen i Hellig Kors Kirke holder åbent indtil foråret og betyder, at 40 medmennesker kan gå natten i møde med mindre frygt og mere værdighed.

Der er åbent seks nætter om ugen, fra lørdag til torsdag kl. 23.00-07.00 - fredag er der lukket.

Fra den 15. november tilbyder vi også 20 nødovernatningspladser i Mindegade 12 A i Aarhus som et samarbejde mellem Kirkens Korshær, Røde Kors, Blå Kors og Aarhus Domprovsti.