Kirkens Korshær betaler puljemidler tilbage

Socialstyrelsen har anmodet Kirkens Korshær om at betale godt 170.000 kroner tilbage. Det sker, da Kirkens Korshær ikke med 100 procents sikkerhed kan afgøre, om mennesker, der har benyttet sig af nødherberget i Hellig Kors Kirke i København i vinteren 2016, har haft illegalt ophold. 
 
- Og det er der en helt naturlig grund til, siger korshærschef Helle Christiansen:

- Som private og som organisation må vi – lovmæssigt - ganske simpelt ikke afkræve mennesker deres identitet. Det er en opgave for myndighederne – altså politiet og statsforvaltningen. Vi hjælper mennesker i nød i Danmark efter danske love og regler, slår hun fast og tilføjer:

- Der er ingen tvivl om, at nødherberget, der er åbent i de hårde vintermåneder, har reddet menneskeliv. Det at kunne komme i ly og få hvile, er afgørende i et hårdt liv på gaden, siger hun. 

Helle Christiansen forklarer, at det er organisationens opfattelse, at de fleste af de mennesker, der har gjort brug af nødherberget, er danskere eller udlændinge med lovligt ophold her. 
 
- Men vi kan ikke udelukke, at der ikke har været en enkelt person med ulovligt ophold. Det er simpelthen umuligt for os, og det har vi været helt åbne om overfor Socialstyrelsen, forklarer Helle Christiansen.
 
Kirkens Korshær og Hellig Kors Kirke åbner nødherberget igen til vinter. Der er nemlig, ifølge Helle Christiansen, tilfredshed med tilbuddet i sognet, fordi der ikke ligger mennesker og sover på gaden i kvarteret. Pengene til at holde dørene åbne, skal Kirkens Korshær nu finde. 
 
- Vi har ikke en pose penge liggende til det her, så dem skal vi ud og rejse. Jeg håber og tror på, at det nok skal lykkes. For ingen mennesker skal sove på gaden i Danmark, slutter Helle Christiansen.