Hvad er fattigdom?

Fattigdom handler ikke kun om at få mad på bordet. Det udtaler Dansk Socialrådgiverforening og Rådet for Socialt Udsatte til Ritzau som reaktion på en ny undersøgelse fra Ugebrevet A4. 2000 danskere har svaret på, hvad man skal have råd til for ikke at føle sig fattig. De svarer, at det især er mad og muligheden for at kunne betale for sin medicin og tandlæge, der afgør, hvorvidt en person føler sig fattig.

- Fattigdom handler jo ikke bare om, at man skal overleve og ikke dø af sult. Men man skal kunne leve livet og også et relativt normalt liv, siger formand for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen.

Fattigdom handler nemlig også om at blive isoleret i forhold til resten af samfundet, fordi man f.eks. ikke har råd til gaver til børnefødselsdagene.

- Vi ved, at børn, der vokser fattigt op i dag, i højere grad er isoleret fra børnefællesskaberne. Vi ved, at de meget negative konsekvenser er, at de bliver mobbet mere, og det sætter sig i deres selvforståelse, siger Majbrit Berlau, formand for Dansk Socialrådgiverforening.

Læs blandt andet Ritzaus historie her på TV2's hjemmeside eller Ugebrevet A4's egen artikel om undersøgelsen her.