Flot pris til Fritidsakademiet

Vi ønsker  tillykke til vores tidligere kollega Mudi Jarkass, daglig leder af Fritidsakademiet, som modtog Finn Nørgaard-prisen  den 14. februar i år.

På fotoet ses Mudi Jarkass modtage H.M. Dronningen foran domkirken i København i anledning af Kirkens Korshærs 100 års fødselsdag i 2012.

Mudi Jarkass arbejdede for Kirkens Korshær fra 2009 til 2013, hvor han færdiggjorde sin uddannelse som ingeniør. Han begyndte som frivillig fodboldtræner for en flok udsatte unge på indre Nørrebro og siger selv om sin tid i Kirkens Korshær:

- Kirkens Korshær var ikke blot med til at danne mig som socialarbejder, men var om nogen dem, som gav mig chancen, da jeg som 19-årig ville gøre en forskel. Den opbakning jeg oplevede motiverede mig og gav mig mulighed for at gøre noget  for de allermest udsatte unge fra Blågårdsgadeområdet. Vi var med til at give de unge i Blågårdsgadekvarteret dannelse, selvværd og en følelse af social lighed.

Allerede dengang lærte jeg, hvor vigtigt det er for udsatte mennesker at føle sig hørt og set. At man ikke med sin hjælp får nogen til at fremstå som ofre, men som ressourcer, der bare skal ledes lidt på vej. Det gjorde stort indtryk på mig, at Kirkens Korshær hjalp unge muslimske drenge og deres mødre, at der ikke blev skelet til race, køn og religiøs overbevisning.

I dag brænder jeg stadig allermest for at hjælpe de mennesker, som er hårdest ramt, dem, ingen andre vil hjælpe. At jeg fik lov at møde Hendes Majestæt Dronningen i 2012 og overrække hende blomster på vegne af Kirkens Korshær, betød meget for en ung ”gadedreng” fra Indre Nørrebro. Jeg er glad for alt det, jeg lærte, som jeg giver videre i dag, siger Mudi Jarkass.

Læs mere om Fritidsakademiet og Finn Nørgaard-prisen her.