Bøsser stjålet fra Suppekøkkenet

Et par lange fingre har stjålet indsamlingsbøsser fra Kirkens Korshærs Suppekøkken på Toftebæksvej i Lyngby. Det betyder, at vi ikke må samle kontanter ind ved hoveddørene. I stedet opfordres borgere til at bruge MobilePay. Manglende donationer kan betyde lukninger.

Når der næste søndag den 26. november er indsamling i hele landet til fordel for Danmarks allermest udsatte og svage borgere, bliver det uden Lyngby. I hvert fald må indsamlerne undvære de indsamlingsbøsser, der ellers var bestilt til formålet. Også ID-kort og tasker til indsamlerne er blevet stjålet.

- Det er så ærgerligt, for vi er dybt afhængige af de penge, vi samler ind. Sidste år samlede vi 42.000 kroner ind. Det betød, at vi kunne ansætte en assistent på deltid – og dermed sikre, at vi kan holde åbent hernede tre dage om ugen, siger leder af Suppekøkkenet, Kurt Gullits Rasmussen.

Pas på falske indsamlere
Der kommer indsamlere i Lyngby og omegn, og de er udstyret med ID-nøglebånd, og lilla stoftasker, men de har ikke indsamlingsbøsser med ud, og de modtager kun MobilePay på nr. 4040.

- Man er velkommen hos os i Suppekøkkenet med kontanter. Det er eneste sted i Lyngby, man kan give kontanter, men ellers er det med MobilePay. Derfor er det også vigtigt for mig, at folk ved, at de ikke må give kontanter til nogle indsamlere. Og hvis man bliver mødt af indsamlere, der har ID-kort og indsamlingsbøsser, så skal man ikke give dem noget, men kontakte politiet, lyder det Kurt Gullits Rasmussen.

Suppekøkkenet på Toftebæksvej 22 har åbent tre gange om ugen, og har aldrig måtte lukke.

- Jeg frygter selvfølgelig, at det her kommer til at koste os mange penge. Så kan det blive et spørgsmål om bemanding og dermed om vores åbningstid. Der kommer måske 25 mennesker på en dag, som får lidt at spise, omsorg, fællesskab og en snak. Jeg håber virkelig, at vi kan få samlet penge nok ind til, at vores arbejde kan fortsætte, siger han.

Tyveriet er meldt til politiet. Kirkens Korshær samler ind søndag den 26. november til støtte for sit sociale arbejde. Man kan læse mereom indsamlingen og melde sig som indsamler på danmarkmodfattigdom.dk